zaterdag 7 oktober 2017

inspiratie: gekleurde plafonds


In 2018 wordt het tijd voor wat anders. Er komt meer kleur in huis en we gaan gewaagdere keuzes nemen. We gaan groots beginnen. We gaan namelijk onze plafonds schilderen. 
Het is natuurlijk belangrijk dat je wel de juiste kleur kiest. Denk daarom goed na over de sfeer die je wil creëren. Wil je iets knus, iets fris of iets aparts? Op de foto hierboven is er gekozen voor zachtroze. Dit is een goede keuze voor een slaapkamer, omdat het warm en zacht aanvoelt. Voor diezelfde sfeer kun je ook kiezen voor lichtgrijs, zoals je hieronder ziet.


Mocht je een echte waaghals zijn, dan kun je ook nog kiezen voor zwart. Hoewel veel mensen bang zijn voor zwart, maakt het een ruimte juist gezellig en geeft het ons een gevoel van geborgenheid. Perfect voor de slaapkamer dus. Maar het is ook zeker geen gek idee voor de woonkamer, waar we vaak een soortgelijke sfeer willen. 



Zoals je op de afbeelding hierboven ziet zijn zowel het plafond als de muren en de vloer dezelfde kleur. Dit zorgt voor rust en eenheid. De meubels krijgen zo veel meer aandacht. 

Als je zwart niet helemaal ziet zitten, kun je natuurlijk ook gaan voor een genuanceerde kleur zoals een grijstint. Deze kleur grijs is tegen het blauw aan en dit zorgt voor een fris effect. Het zorgt er ook voor dat de plafonds een beetje naar beneden komen, wat in een grote ruimte precies de oplossing kan zijn voor een ongezellig gevoel. 


Wanneer je daar ook niet van houdt heb ik nog één optie voor je. Dat is een plafond in een felle kleur, zoals geel, roze of groen. Je kunt het zo gek maken als je wil. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten